Die Welt: Még szökésben a berlini terrorista
ORIGO, MTI2016.12.20. 13:47592
Elengedték a berlini kamionos merénylet korábban őrizetbe vett gyanúsítottját – közölte a német szövetségi legfőbb ügyészség kedden. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára, mint közölték, a támadó “az Iszlám Állam harcosa, aki a keresztesek koalíciójának állampolgárait veszi célba”.

Meghalt a merényletben az ankarai orosz nagykövet
A nyomozás során mindeddig nem találtak olyan bizonyítékot, amely megalapozná annak gyanúját, hogy a korábban őrizetbe vett férfinak köze volt a tragédiához – közölte az ügyészség.

Korábban a berlini rendőrfőnök közölte: nem sikerült igazolni, hogy valóban a gyanúsított ült annak a lengyel rendszámú kamionnak a volánjánál, amely hétfő este belehajtott a berlini karácsonyi vásár vendégeinek tömegébe.

A sajtóhírek szerint pakisztáni származású menedékkérő tagadta, hogy köze lenne a történtekhez.

Kedden este
az Iszlám Állam vállalta a merényletet,
a terrorszervezethez köthető lap azt írta, a támadó “az Iszlám Állam harcosa, aki a keresztesek koalíciójának állampolgárait veszi célba”.

Még szökésben lehet a tettes

„Az igazi támadó még szökésben van, és további pusztítást okozhat” – mondta a forrás a lapnak, hozzátéve, hogy a férfi fel van fegyverezve, és veszélyes.

Ezt támasztja alá az is, hogy a belügyminiszter korábban közölte: nincs meg a pisztoly, amivel megölték a kamion anyósülésén talált áldozatot. Kiderült az is, hogy az őrizetben lévő férfin nem találtak lőpornyomot – írta a Bild.

Sajtótájékoztatóján a berlini rendőrkapitány is megerősítette, hogy nem teljesen világos, hogy valóban a tettest fogták-e el. Ezt még nem tudták megerősíteni – mondta Klaus Kandt.

A rendőrséget és a különleges egységeket értesítették a fejleményről, és a berlini rendőrség megismételte a felhívását, hogy a lakosság értesítse őket minden gyanús dologról, mivel az őrizetben lévő gyanúsított tagad.

Forrás : Origo.hu